Alololo. comey comey

Thursday, 29 November 2012

Syukur , Blog Boleh Bukak !!!


Assalamualaikum Sume ~~
Fuuuhh .. Berhabuk Nyaa Laa Blog Aku .. Alololollo ..... Ciyan -II .. Tp Takpe-II . Laen Kali Aku Bersih Kan Kau Ekk .. Hmmm  .. Lame Tak Taip Menaip ni .. Syukur Alhamdulillah dh abis exam .. :)
Hmm ... Windu Laa Nak Bace Blog Korang .. Yaaawww ~~ Okay larhh .. Out Dulu ..
Tata ~~
Salam Rindu Untuk Kamu .. HikHikHik ~~ :))

Thursday, 19 July 2012

OHHH MAKKKK KAAUUU!~



 ✿Pintu SYURGA menjanjikan KENIKMATAN..
✿Pintu NERAKA mengotakan PEMBALASAN..✿Pintu HIDAYAH menyuluh IMAN..✿Pintu IMAN membenteng KEKUFURAN..✿Pintu TAUBAT mensucikan noda KEMAKSIATAN..✿Pintu HATI mendambakan KEREDHAAN..✿Pintu REZEKI melimpahkan KEBAHAGIAAN..✿Pintu ILMU melahirkan CENDIKIAWAN..✿Pintu PERTAHANAN menjamin KESTABILAN..✿Pintu KETERBUKAAN menggalakkan KEMAJUAN..✿Pintu UKHUWAH menghubungkan KEMESRAAN..




Ada org solatnya setiap hari (fardhu)
Ada org solatnya sekali seminggu (jumaat)
Ada org solatnya sekali setahun (raye)
Ada org disolatkan jenazahnya (mati)

Pakailah pakaian yg terbaik n termahal menghadapNya (jika berkemampuan), sementara bkesempatan sebelum disolatkan bsama kafan (pengakhirannya).

(Syeikh Nuruddin)

HANYA AKU CINTA KAU SEORANG :-X




  Pantun Malas Sembahyang
--------------------------------------

Apasal la aku malas sembahyang,
Tuhan kasi aku jasad siap dengan bayang-bayang,
Bukan ke lebih beruntung daripada tiang,
Berdiri tanpa roh malam siang…

Apasal la aku malas sembahyang,
Kerja dah best keluarga pun dah senang,
negara pun dah aman tidak lagi hidup berdagang,
takkan lima minit lima waktu aku tak boleh luang..

Apasal la aku malas sembahyang,
Tuhan kasi otak supaya aku tak bangang,
Tuhan kasi ilmu boleh fikir susah senang,
Tuhan kasi nikmat kenapa aku tak kenang…

Apasal la aku malas sembahyang,
Main bola aku sanggup sampai petang,
Beli tiket konsert aku sanggup beratur panjang,
Apa la aku ingat masuk syurga boleh hutang…?

Apasal la aku malas sembahyang,
Aku kena ingat umur kita bukannya panjang,
Pagi kita sihat petang boleh kejang,
Nanti dalam kubur kena balun sorang-sorang….

Apasal la aku malas sembahyang,
siksa neraka cuba la aku bayang,
Perjalanan akhirat memang terlalu panjang,
Janji Allah Taala akan tertunai tak siapa boleh halang!!
!

Saturday, 7 July 2012

SenYuman Semanis Teh Tarik !

Tahniah ! anda sentiasa membuat sy tersenyum ~~~

 Tidak ada salahnya untuk selalu tersenyum,

Kerana senyuman bukan hanya untuk menutup sendu,
Tetapi senyuman yang dilemparkan
Boleh dianggap penawar jiwa dan hati yang terbaik
Jika dengan senyumanmu itu
Ia boleh membahagiakan orang
Jika dengan senyumanmu itu
Ia boleh menyebarkan kemanisan ukhwah,
Jika dengan senyumanmu itu,
Hati yang luka kembali bertaut,
Jika dengan senyumanmu itu,
Hati yang disapa derita
Terasa indah dan bahagia.
♥ Sebarkan salam ♥
♥ Lemparkan senyuman ♥  


Disebalik kekecewaan disitulah harapanDisebalik kesedihan disitulah ketenanganDisebalik kepahitan disitulah kemanisanDisebalik kekesalan disitulah keinsafanDisebalik kekhilafan disitulah pengajaranDisebalik kebencian disitulah kasih sayangDisebalik kepalsuan disitulah kebenaranDisebalik ketidak sempurnaan disitulah permulaanDan “Disebalik” itulah segala bentuk ujian kesabaran.

hopely u ollss suke membace yup2 !

Hati Kita Cuma 1 je tau ~~


   .Assalamualaikum sume ... aduhaiii , lame lah plak x on9 , x ingat dh camne nk ckp ni , nk ckp camne ekk .. mmmm ..mmmm.mmmm.... x pelaaa , tukar topiks je .... heheh ... ni korang nk bace x ??? kalu nk share pom sokay je .. tapi jgn lupa follow ambe ni k . hehehe =D


    Hot di Sekolah sebab Kes Disiplin,
       Hot di Facebook sebab banyak Like,
   Hot di Twitter sebab ramai Followers,
       Hot di rumah sebab kipas rosak,
   Hot di taman sebab gengster,
      Hot di Neraka sebab banyak Dosa. x baek tau kwn2 kalu hidup ni nk h0t je ... x sejuk mata memandang ... ngeee ~~~
   



Jaga Hati jangan biar sampai mati..
Jaga Perasaan jangan biar sampai perasan..
Jaga diri jangan biar ada secebis pun perasaan hasad dengki..
Jaga maruah jangan sampai maruah tergadai..
Jaga segala2nya yang ALLAH SWT berikan sebaik2nya..
Moga ALLAH SWT melindungi n mengampunkan dosa2 kita semua.. AMIN YA RABBAL ALAMIN... ♥♥♥                

      

Thursday, 5 July 2012

NeveR SaY GuD ByE !

Assalamualaikum sume .. rindu nya kat blog sy yg comey ni .. hehhe ..
kat cni nk citer cket pasal2 islam , maklumlaa dh nk dkat pose2 ni eloklah kiter tobat ye !!
JUST HAPPY !!!!





✿~ Hari ini kita bertemu..
✿~ Hari esok belum tentu..
✿~ Hari ini kita bersatu..
✿~ Hari esok Allah yang tahu..

>>> Selamat jalan bagi INSAN yang telah PERGI..selamat jalan sahabat, selamat jalan saudara SEISLAMKU..selamat jalan SIAPA PUN di sana..satu waktu diriku akan MENYUSUL JUA..♥♥

p/s : Cukuplah KEMATIAN itu menjadi titik KEINSAFAN bagi diriku dan dirimu..Allah..:

kalu dpt , konpom sy cium pipi dy 
.... heheh

  Bf saya sejadah. Music saya surah. Scandal saya al-quran. Jalan saya Islam. sooo0o0o0o0
jgn jeles kalu aweks , music , skandal & jalan sy
ni awq xde .... ehehhehe


Sesungguhnya dalam penciptaan langit dan bumi, dan pergantian malam dan siang, terdapat tanda-tanda (kebesaran) Allah bagi orang yang berakal. Iaitu orang-orang yang mengingat Allah sambil berdiri, duduk, atau dalam keadaan berbaring, dan mereka memikirkan tentang penciptaan langit dan bumi (seraya berkata), “Ya Tuhan kami, tidaklah Engkau menciptakan sesuatu dengan sia-sia; Mahasuci Engkau, lindungilah kami dari azab neraka."
   


( Surah Ali Imran ayat 190-191 )

>>> Cantik kan titisan air ni? SubhanALLAH sungguh hebat ciptaanMU... (✿◠‿◠)

●●●●⊱●●⊱●●⊱●●⊱Sebar-sebarkan Semoga Bermanfaat ⊰●●⊰●●⊰●●●●


Hope U o0llss Like it k .. moh Kiter komen , nk Bace cket !

Wednesday, 6 June 2012

Insya'Allah !



Assalamualaikum kengkawan ku sekalian , *jwb2 jgn x jwb tau * huhu .
ouke2 , kiter kat cini nk ucapkan tq coz sudi jadi member kiter . Alhamdullilah <3
orait , skrg ni kiter nk share cket kat k0rang pasal status yg ada kat fb .. silakan membaca wahai ulat blog erk . HAHA!
Kecantikan dalaman...
Jadilah seperti durian, jangan seperti kedondong.
Durian walaupun di luarnya penuh kulit yang tajam, tetapi di dalamnya lembut dan manis.
Berbeza dengan kedondong, di luarnya mulus dan berkilat, tetapi di dalamnya ada biji yang berduri.

Fikir2kanlah,ya..(n__n)
ღ¸.•*¨*•*¨*ღ¸.•*¨*•*ღ
بِســـمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــم
ღ¸.•*¨*•*¨*ღ¸.•*¨*•*ღ

Sehebat mana diri kita,
sebesar mana rumah kita,
... setinggi mana pangkat kita,
semahal mana pakaian kita..

Tetapi,tempat ini lah yang akan menjadi rumah terakhir kita dimana hanya kain kafan yang menemani dan menutupi tubuh kita...Bukan kain sutera/kemeja yang hebat. Sesungguhnya hanya amalan kita yang dikira. Semoga kita ditempatkan bersama orang2 yang beramal soleh.InsyaAllah,aamiin allahumma aamiin


InsyaAllah...(n___n)
✿.¸.•✿◕Seindah2 perhiasan adalah wanita yang solehah~
✿.¸.•✿◕Seindah2 ukiran adalah senyuman yang manis~
✿.¸.•✿◕Seindah2 bisikan adalah ilham dari Allah~
✿.¸.•✿◕Seindah2 perbuatan adalah solat~
✿.¸.•✿◕Seindah2 percakapan adalah zikrullah~

InsyaAllah..^_^


Untuk sahabat2 ku yg tersayang..~
✿~Tak Faham, Kita Terangkan -----> Bukan Ketawakan....
✿~Tak Tahu, Kita Tunjukkan -------> Bukan Dimarahkan....
✿~Tak Betul, Kita Nasihatkan ------> Bukan Diumpatkan....
✿~Tak Jelas, Kita Jelaskan ---------> Bukan Dirumitkan....
✿~Tak Mampu..., Kita Usahakan ----->Bukan Dimanjakan....

Setiap manusia punya kelemahan dan kekurangan,
Tidak ada diantara kita yang sempurna,
Hiduplah dengan Kasih Sayang,
Mawaddah Warahmah ♥

❤`•.¸.¸¸.•*❤(。◕‿◕。) (。◕‿◕。) ❤*•¸.•´`¸.•❤´``•.
Biarpun CINCIN di jari sebagai tanda,
namun HATI YANG SETIA itu lebih berharga.
❤`•.¸.¸¸.•*❤(。◕‿◕。) (。◕‿◕。) ❤*•¸.•´`¸.•❤´``•.

Thursday, 31 May 2012

Bicara Aty ADAM & HAWA ^^

Hallo Hallo Hallo kwn2 ku yg comel / hemsem molek ni ! Dan sekali lagi Assalamualaikum (sambil kenyit2 mata ) kwn2 ku , kalo x jwb berdosa tau ! cepat jwb ( apalah hakuh ni )
kat sini sy nk kongsi sket pasal BiCarA Hati AdaM Dan HawA





◕✿´•.¸¸. ◕✿´•.¸¸. ◕✿´•.¸¸. ◕✿´•.¸¸. ◕✿´•.¸¸.

BiCaRa Hati AdaM Dan HawA

 Aku BukannYa Yusuf Yang DiGIlai Zulaikha 

Aku bukanlah pula SULAIMAN yang dikagumi Balqis,

ツ Aku bukanlah pula MUHAMMAD yang dicintai Mukmin,

ツ tapi aku hanyalah seperti ADAM yang merindui kehadiran Hawa dalam hidupku. ♥

Fahamilah aku sebagaimana kau mahu aku memahamimu,
bicaralah denganku sebagaimana aku ingin berbicara,
terimalah aku sebagaimana aku ingin menerimamu,
redhailah aku sebagai status halalmu, sebagaimana hati aku telah meredhaimu kerana aku hanya ADAM yang biasa.


✿◕ ‿ ◕✿✿◕ ‿ ◕✿✿◕ ‿ ◕✿✿◕ ‿ ◕✿✿◕ ‿ ◕✿

Kadang-kadang kita tak sedar:

✿ Orang sengaja MEMUJI untuk MENGUJI
✿ Orang suka MENGARAH untuk lihat kita MARAH
✿ Orang suka MENGAJUK untuk lihat kita Memujuk
✿ Orang sengaja DENGKI untuk lihat kita SAKIT HATI

|Jadi Perlu Pupuk Sifat-sifat Mahmudah Dalam Diri|

✿◕ ‿ ◕✿✿◕ ‿ ◕✿✿◕ ‿ ◕✿✿◕ ‿ ◕✿✿◕ ‿ ◕✿



Sila tinggalkan ayat anda ! adiah2



PanTun JalaNan

MARI BERPANTUN..


Dua minit sekali keluar post dia,
Sampai nak ke jamban pun di cerita,
Dia ingat kawan-kawan nak tahu agaknya,
Dia tak tahu kita yang muak membaca..


Ada pulak yang marah tak kena masa,
Line internet problem pun nak di marahnya,
Keluarlah ayat macam tak tiada agama,
Tapi sesekali judge book by its cover ya....


Tak kurang jugak yang bicara hal agama,
Walau tak banyak tapi berguna,
Buat peringatan kengkawan yang alpa,
Moga teknologi tak salah guna...


Yang lain asyik duk lLIKE saja,
Tak kira ape post tak kira siapa tuannya,
Ada kala x baca pun isi cerita,
Yang penting LIKE dia mesti ada...


Yang lagi satu cerita hal cinta,
Bergambar profil macam da kompom itu laki dia,
mula la keluar ayat manis dari gula,
kita tengok lagi sehari kecewa ke gembira...


Ada yang tulis suka suka ,
kadang mengarut kadang berduka,
Mencari kenalan sekadar teman bicara,
Mana la tahu,
sangkut sorang dua...


Tulah dia FB punya angkara,
Ada baik ada buruknya,
Elok dipakai elok la dia,
Tepuk dada tanya selera..
.
❤ Jika putih itu indah.. kenapa harus ada hitam?
                  ❤ Jika melati itu suci.. kenapa harus ada mawar berduri?
                  ❤ Jika kita punya kaki untuk melangkah.. kenapa kita menginginkan sayap untuk terbang?
                  ❤ jika kita punya mata untuk menatap masa depan.. kenapa kita pejamkan untuk berkhayal?
                           ♥ Hidup ini indah bila kita faham erti hidup yang sebenar..
                         ♥ Hidup ini indah jika kita saling menghargai..
                     ♥ hidup ini akan lebih indah jika tak ada sedikitpun rasa benci..
                  •► Kerana kita hidup untuk saling melengkapi ...【ツ】


OHH No0 !!


Assalamualaikum Korang ^_^ , apa khabar , harap2 korang sehat !! wuhuu ~ taon nim sy last skull rendah , sedeh giler sbb kena berpisah dgn kengkawan , mesti korang pernah rase kan ?? tapi tu laa , nk buat camne , memang perjumpaan ada perpisahannya kan . Am I right Babe ?? haha2 . rase cam x nk berpisah je , sy ni jenis eppy , setiap hari mesti ade org yg bertambah dlm geng sy , nama geng sy tu unik sket , geng kecoh ! haha ..  kalu xde kat skull sehari x sah , mesti kena ada .. kalu xde gak , jwb nya senyap skull tu . dh lama sy x men naip2 ni , kena study je , tapi x study sesangat pom , takot nanti boring tgh jln . huhu .. harap2 korang doa kan laa supaya dpt 5A yuks .. tq2 , cayunk korang  ok . ouke2 , berbalik pada topik kiter tadi . sy x leh nk bayang kan kwn xde kat sisi , kalo masuk form 1 nanti mesti dpt kwn len , sedeh laa camni , lagi2 kalo dpt kwn pendiam , ayoooo~~~ sunyi laa hidup ni . apapom , Nia kena kuat kan semangat gk! yeah ~~ kena berani hadapi dunia ni tanpa kengkawan ye ! ohh yeahh ~ hahah .. dulu kecik2 , sy sllu gaduh dgn kwn ni , dy ni jenis _______ , pastu dy manja , suke mengadu . ishh , geram tollah , ada laa satu kisah ni , sy ngan kwn sy , nama dy aliaa , time ni tgh mkn nasi lemak , pastu org yg sy dgn aliaa gaduh tu dtg , kiter pom x nk bagi sbb kiter suh beli, dy x nk , kan dh mintak tu . esok tu dy terus hantar surat nk putuskan persahabatan ( cam putus cinta pon ade nim)  . sbb kiter x bagi , dy  pi kacau kengkawan sy laa , buat rosak barang kiter laa . naseb bek kiter sabar je , kalu x abis laa . haha .. pastu dy bagitau hal ni kat mak bapak dy & teacher , geramnya !! dy yg start dulu , dy nk mengada2 , sy x  mengadu tu kire ok laa , x yah laa nk suh org len masuk campur babe ~ korang nk tahu brp lama kiter gado ? 1 tahun 5 bulan jugak laa . Hah ? apa ?? lama kan ~` sbb kiter ni keras pale sket , akhirnya masok laa taon 2012 , kiter pom baek laa dgn dy , siap jadi kengkawan lagi tau , pastuu jadi adik angkat ! hahah .. x caye kan ?
skrg ni syg sgt nk lepas kan kwn , ntah bile laa leh jumpe balek , masing2 ade cita2 tinggi , nk belajar jaoh2  . mybe taon 2020 baru leh jumpe kot .. kyahhhhh! frust nyeeeeeeeeee

Wednesday, 30 May 2012

Sweet Mine ^^

30 MAY 2012 --> mlm plak<--♥ perasaan cinta dimulai dgn mata ,
♥ sedangkan rasa suke , lebih dimulai dari telinga ,
♥ jika kau mahu berhenti mencintai seseorang ,
♥ cukuplah dgn menutup telinga mu ,
♥ tapi bila kau mencuba menutup matamu ,
♥ dari org yg kau cintai .
♥ cintai itu akn berubah , menjadi titisan air mata .
♥ dan terus bersemayam di hatimu dlm waktu yg tersingkat ..

       


                                                                    ♥   Ohh   Yeah !!!









☆♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥❀❀❀❀❀❀❀☆♥♥♥♥♥♥♥♥
TUHAN,TOLONG JAGAKAN DIA UNTUKKU
☆♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥❀❀❀❀❀❀❀☆♥♥♥♥♥♥♥♥

•*""*•.¸❤❤¸.•*"*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤❤¸.•*" "*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤
Seorang pemuda bertanya " Dimanakah boleh ku cari seorang wanita solehah dan bagaimana aku boleh mendapatkannya ? "

Seseorang menjawab ~
" ♥ Carilah dia di majlis ilmu, kerana wanita solehah langkah kakinya selalu terjaga,ia melangkah hanya ketempat yang bermanfaat..
♥ carilah ia dengan perantara orang ke 3 kerana wanita solehah tak akan mahu berkhalwat (berduaan dengan yang bukan mahram)
♥ Dan carilah ia dengan tak jemu dalam doa-doa malammu, kerana itulah juga yang dilakukan wanita solehah & ia hanya boleh didapatkan dengan kesolehan, maka jadilah laki-laki yang soleh"

InsyaAllah..
•*""*•.¸❤❤¸.•*"*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤❤¸.•*" "*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤

                                                        


30 MAY 2012 >_<


Jgn Pikat Wanita , Jika Tidak Bersedia Mencintainya ^_^
Jgn Beri Harapan , Jika Tidak Pasti , >_<
Jgn Buat Wanita Jatuh Cinta , Jika Tidak Mencintainya ;)
Jgn Sakitnya Hati Wanita , Jika Tiada Hati Untuknya :D
Jgn Mainkan Perasaan Wanita , Jika Tiada Perasaan Untuknya c(:
Haram Menjadi Wanita Itu Kekasih ! , Tapi Tidak Berniat Untuk Menikahinya :*
FROM :::
#M-MaTaHaRi ♥ LUP ♥ B-BuLaN *
 
SaPeLaH BudaX Ni EkkK ?
 

                                                  BaBy Ni Tuk KaMo0 <a>


Kelawar yang hebat = batMAN
labah2 yang hebat = spiderMAN
cicak yang hebat = cicakMAN
lelaki yang hebat = superMAN
perempuan yang hebat = superwoMAN

MANUSIA yang benar2 HEBAT = beriMAN 

#hakuhlaatuh!hahah*



                                   

HEAP HEAP HOOREY !

ASSaLAMUaLAiKUm sUME !!! aDE OEM x nIM .. sUDI2 LaA bACE bLOg SY yG cOMEL mOLEK Ni !!
hAHAHA ~~~ aPE khABAR sUME ??? sEHAT X ?? kALU x SEHAT , mEH sY tLG kORANG sUME yG  x SEHAT CUCUK jARUm . nAK x ??? HUHU 
Sy ADE bNyAK mASALAH sEBENARNYA , tAPI kALU sY LUaHKAN kAT koRANG , kORANG nK bACE x bLOG sY nIM ? NTAH nAPE LaA , tETIbA jE aTY sY NI sEDIH , nAPE lAA aTY sY LEMbuT SGT , kALU X LEmBUT x LEH kE ? HUH!!
aPEPOM , sY EPPY SBB sELAMA nI , sY NI LuPA P.WORD sY , tETIbA JE aRY nI SY iNGAT P.WORD  fUYOOO !!!! , TERER X ?? TERER kAN2 ?? 
 
 >_<                                        
                                           DADAA , sUmE !! SY x DE mOOD lAA PlAK ! HAIYAA , BaNYaK hAL
                                                  LAA  . aDE BaNYAK cITER NI . tAPI LEN kALI YEP !! DADAA
                                                     tAKE cARE , kALU jATUH , bANGUN SENDIRI , K . UHU!

Thursday, 29 March 2012

C1NT4 C1NT4 C1NT4

  


Cinta itu FANATIK
Datangnya secara AUTOMATIK
Perlu diuruskan secara SISTEMATIK
Tak perlu buat latihan MATEMATIK
Cuma kurangkan ANTIBIOTIK
... Lebihkan sedikit ROMANTIK
Pastinya cinta itu akan BERPUTIK
Kadang-kadang boleh jadi PLASTIK !

Friday, 16 March 2012

komplen MAK DATIN SUDAH

16  MARCH  2012 .. <3
Assalamualaikum kawan2 ku yg cumil2  <3
hadui ya !! hari ni mak sy dh buat pembahasan plak kat dlm bilik ni dgn akk sy . sbb x bace buku , asyik2 tgk blog je 24 jam . mak bapak mana yg x marah kan ?? 
tapi tu lah diri sy , xpayah belajar , dh pandai pun .. ( berlagak cam mak datin dh )
huhu .. tiap kali nk study je , mesti TER tidur kat meja study , nk belajar cam ne kan ?? 
kesian sy , tapi syok  jugak sbb blh tido puas2 (krohh krohh krohhh ) 
kiter tukaq topik laen lak .. jeng jeng jeng
( NEXT TOPICS )
kenapa ea sy ni x leh tgk laki2 , kalu sy tgk laki2 je mesti sy komplen pasal fesyen dy lah , muka dy , tinggi dy , gemuk ke kurus , hitam ke putih . sume  sy komplen , tapi dlm hati je lah .. giler nk kompen depan tuan punya badan ..  mmg x leh nk lari dh perangai sy tu .. OLLAMAK !!! cam ne ni ??
tapi kalu org puji2 yg sy ni comel , sy buat bodo plak .(takut nanti ade plak yg kate sy ni sombong ) tapi kalu sy buat bodo , org kate sy ni action je lebey .. eeee  , geram tol lah .. tapi dlm hati sy kembang kuncup sebenarnya pasal puji2 an tu .. TERIMA  KASEH KEPADA SAPE2 YG PUJI SY NI COMEL .. (kembang hidung hakuh ) 
sy ni org yg kuat berangan , so kalu org kate sy cumil N cute , malam sebelum tidur tu , sy mesti berangan macam2 .... naik giler sy tersenyum sorang2 kat atas gatil .. hoiii ~~~~
hah ! 1 agi , kalu ada mamat yg ckp dgn sy , mesti kiter bertentang mata . kalu bab mata jgn cakaplah .. mata pun sy komplen .. tapi untuk jauhkan dari mulut sy yg pot pet pot pet ni , sy pun paling lah kat arah lain , biar dy je yg tgk sy , sy x tgk dy pun . (mesti org laen kate yg dy ni ckp sorang2 .. hahah .. sowwy laa )
tapi sy ni org yg happy , x mo marah2 .. tu bukan tabiat sy marah2 .. kalu sy marah pun , sy marah dlm hati je . soo korang  x yah takut lah ngan sy .. yeppy !!!!!! <3 

Wednesday, 14 March 2012

10000 kali air mataku menitis lagi ...

14 MARCH 2012 

pilunya hati ku .. inilah mase nya untuk sy buat exercise kat jari sy ni time tgh2 malam ni .. x sangka kwn yg sy sangka masih hidup , rupanya2 dh tiada .. ingatkan dy yg balas mesej sy kat fb , rupanya2 adik dy yg balas .. sedey giler .. Al- kisah nya cam ni .. mase tu kwn sy ada kat sekolah . dy tu cukup terkenallah kat situ .. ramai giler fans dy .. BF dy tu plak terkenal jugak , hemsem & kaya .. ramai yg minat kat BF dy tu .. lepas tu , dy adalah sorang musuh ni .. musuh dy tu minat jugak kat BF tu .. lepas tu dy pun rancang satu kemalangan lari .. kwn sy , BF & musuh tu anak org kaya2 belaka .. sooo , musuh tu pun upah jelah pembunuh rahsia ..
         time tu , kwn sy & bf dy tgh jln2 kat luar skull , mungkin mase balik kot , sy pun x tahu sbb dy x citer plak pasal tu .. lepas tu tiba- tiba2 je, PPPPRRRAAAKKK !!!! bunyi geseran tayar kereta ~~ pembunuh tu nk langgar kwn sy , tapi BF dy yg selamatkan dy , tapi malang x berbau , apabila BF dy yg maut dlm accident tu .. mmg tragis giler lah .. !!! ngeri tgk .. dgn selamba je pembunuh tu lari.!! mmg cam movies dh tgk .. sy dgn BF dy cukup rapat lah jugak sbb selalu chatting kat fb ..
         lepas lima hari berlalu , kwn sy pun on9 lah kat fb , ... sy tanya dy dh mkn ke belum , dy jwb x .. sy pun tanya knp .. (ingatkan dy baru lepas study ).. dy pun kate yg dy ni baru je keluar hospital .. tanya dy knp .. dy pun kata yg BF dy died sbb kemalangan .. time tu mmg rase  cam nak nangis separuh mati . tapi mujurlah pandai cover line sbb ada akk kat dlm bilik ni ..
         mase accident mmg dy x tahu sape yg buat sume tu .. lepas tu parents dy upah penyiasat suh siasat sape yg buat ni .. Ya ALLAH , rupanya2 kwn sekelas dy yg buat .. umur baru 15 tahun , dh pandai bunuh2 org ni ... nk tahu lagi x ?? mak bapak dy pun sebenarnya dh tahu lama dh pasal ni .. dia rancang dgn family dy ..  musuh tu mmg anak manja pun , jadi parents dy pun ikut je nape yg dy suruh .. mmg giler mak bapak dy tu ..
          kalu sy , sy dh pergi serang dh family dy tu .. x de pale otak ke apa nk fikir mase depan hidup anak dy .. kecik2  dh pandai bunuh org ni .. nasib baik kwn sy tu x buat report kat polis pasal dy yg buat .. sbb dia tu masih bawah umur lagi .. mmg peninglah kepala sbb dy tu sekelas ngan pembunuh tu .. Bf dy & kwn sy tu mmg baik pun dgn sy.. sy baru je kenal diorang tu dlm fb ..  segala masalah diorang share ngan sy ... hati mana yg x hancur bila dgr kes kemalangan ni , nak2 BFF plak .. mau pengsan pun ada .. sejak2 sy ada fb  ni, banyak ilmu pengetahuan yg mematangkan lagi sy dlm hidup ni .. hidup kita hanyalah singgahan sahaja untuk mencari ilmu di dunia & di akhirat .. jgnlah sia2 kan hidup ni dgn gejala sosial yg buruk ..
          skrg ni pun kwn sy ni masih sedey lagi sbb teringatkan kisah arwah yg sanggup mengadaikan nyawa dy demi  dy .. mereka dh berjanji untuk sehidup semati , tapi apakan daya .. nasib x menyelebahi mereka .. Allah lebih syg kan BF dy tu .. sebenarnya mereka tu sebenarnya bff dulu .. kwn sy pun x tahu apakah perasaan dy kat BF dy tu .. mungkin dy dh mula bercinta kot baru2 ni .. sbb dy kata dy dh break dgn BF dy tu .. 3 bln je bersama , lepas tu break ..  diorang tu lebih selesa jadi bff ..
          kesian kwn sy ni .. dulu dy ada jugak kekasih . nama kekasih lama & kekasih yg baru meninggal tu sama .. taufiq nama diorang .. kekasih lama kwn sy tu mati jugak sbb selamatkan adik  dy yg kena langgar .. BF lama dy tu baik sgt , sampai sanggup tolong cari mak kwn sy yg kini berada di Indiana ..
parents kwn sy dh cerai dh .. kwn sy teringin sgt nk jumpa mak dy , tapi x jumpa 2 sampai skrg .. dulu kwn sy citer jugak pasal kemalangan kekasih lama dy.. mase tu mmg banyak giler air mata yg mengalir laju menyusuri pipiku ini .. sampai skrg dy masih ingatkan BF lama dy tu .. lepas taufiq yg ke 2 plak dtg ,berlaku hal sama jugak , tapi kemalangan ni dirancang .. dia redho atas segalanya .. dia cuba kuatkan semangat dy demi parents Bf dy tu .. mmg susah hidup sebagai org yg popular kat skull ni , ramai musuh ... dapat plak BF yg hemsem , kaya , baik , bijak .. sama dgn kwn sy tu .. sapelah yg x jeles .. kwn sy tu kira cantik lah jugak .. cun gituh .. maaf ~~ dy marah ltk nama dy dlm ni ..
        begitulah kisahnya , harap2lah arwah tenang ketika berada di alma barzahk nanti .. unutung dy dapat 2 org BF yg baik hati , tapi malangnya umur mereka x panjang ... kwn sy tu plak tinggal dgn atuk & nenek dy .. ayah dy kawen lain , ayah Ngan mak tiri dy tu kerja kat Mesir .. soo kurang rapatlah .. abg dy plak x de .. dy hanya ada abg angkat je . abg angkat dy tu dh kawen , jadi dia x de sape2 nk kongsi citer .. sy je lah tempat dy meluahkan perasaan dy ..  skrg ni sy tgh selsema , dgr citer dy ,  lagi selsema lah jwb nya .. aduii ~~!!! jgn ada plak yg muntah sekiranya ada yg geli dgn ayat2 cinta sy ni .. hahhaa ( ketawa ni ikhlas pun , just nk relax kan emosi ni jer )
          SSSHHHUUUTT !!! ada x korang bau busuk2 wangi kat sini ??  kalu ada tu mmg terror lah uoolss .. ekekke .. sy x mandi agi ni .. bagus x sy ?? sy ni kwn yg hargai kwn .. kena siapkan tulis blog dulu baru blh mandi .. sy rase lah kalu korang dgr dari mulut kwn sy sendiri tu kompom cair lah hati ni .. jiwang2 leleh gituh .. oiitt ~~ tutup dululah pc ni , takut rosak plak pc ni sb bau badan sy yg harum semerbak mandian bunga ros .., kuikuikui ... muntah2 dgn sopan santun ye .. hahaha .. jgn terkena pc sy sudaa !!~~
muaaaxxcchh lu kali .. anda terasa x kiss sy .. ( just for ladies ) .. hahaha .. - layan abis ~~ .. ok lah kita sambung citer lain plak .. nk citer sedey ke happy korang ?? ASSAALAMUALAIKUM ~~ ILLALIKOK!! >_<

 AIR MATA IBARAT MUTIARA O.o

Monday, 12 March 2012

OllamaKKKK !!


Setahun berlalu kejadian Tsunami di Jepun. Kucing-kucing di pulau ini dilaporkanselamat.

Semalam di TV3 ada disiarkan cerita berkenaan dengan Program Meow iaitu misi menyelamatkan kucing2 di pulau ini dan setakat ini 1 Juta Yen berjaya diperolehi..meow

Tashirojima, juga dikenali sebagai "Pulau Kucing" diyakini telah hancur oleh gempa 9.0 dan selepas tsunami baru-baru ini . Namun berdasarkan laporan terkini menunjukkan populasi manusia dan kucing di pulau tersebut didapati selamat. Penduduk- prnduduk pulau ini adalah nelayan dan mereka memelihara kucing kerana mempecayai kucing memberikan mereka tuah, memberi keuntungan dan perlindungan daripada bahaya.

Populasi manusia dari Pulau Kucing telah berkurangan sejak 1950, dan kini yang masih menetap di pulai ini sekitar 100 orang penduduk tetap yang bekerja sebagai nelayan dan mengusahakan industri pelancongan.

Populasi kucing di pulau ini telah berkembang di bawah perlindungan pendududuk, dengan memastikan bahawa tidak ada haiwan anti-kucing (seperti anjing) yang boleh didapati di pulau mereka. Sekarang ada ribuan kucing hidup di Tashirojima, tanpa mengira status kedudukan mereka semuanya menghormati dan menyayangi kucing -kucing dan mempercayai kucing membawa keuntungan mereka, keindahan dan kemampuan untuk menghapus tikus tanah.

Walaupun kebanyakan mereka selamat namun mereka kekurangan bekalan makanan. Usaha menyelamat dan penghantaran bekalan makanan sedang diusahakan hanya boleh menggunakan helikopter sahaja kerana keadaan perairan yang tidak selamat selepas tsunami

Maasyah Mateerah Anggulia

12 MARCH 2012 ..

Hari pertama blog ini ditulis dan dirasmikan oleh diri sendiri >.*
      Saya Nia . itu nama pendek , nama yang kawan- kawan , keluarga dan orang sekeliling panggil . Nama panjang saya Korniasusilawati Laradutta Khan . Apa ? Pelik ? Saya mampu apabila ada yang kata nama saya pelik . Namun saya bangga apabila orang kata nama saya unik . YA!!! nama saya unik bukan ?? hehehe. Sila muntah dengan sopan santun sekiranya ada yang mula loya . Saya sendiri pun pelik mengapa ibu bapa saya berikan nama unik itu (yang orang selalu kata pelik itu ) kepada saya . Ada unsur unsur Jawa, Hindi dan Monggolia di situ . Padahal orang tua saya sah sah melayu tuleh seratu peratus . Mereka mahu saya menjadi  manusia antarabangsa agaknya . Maklumlah banyak bercampur dengan diplomat diplomat asing . Hmmm... mujurlah hanya ada tiga unsur bangsa pada nama saya .Sekiranya ada unsur unsur Uganda,Tibet,Timor Leste dan Swaziland bagaimana ?? Bagaimanalah orang mahu menyebutnya nanti .. WAAAA!! Malam ni ada kelas pulak .. Kiter sambung lain kali plak .. Saya nak citer pasal famili saya ..
                                               tata titi tutu 

Sunday, 11 March 2012

BUDAK DARI PLUTO !!


BUDAK NI COMEY KAN , SY SUKA MAIN NGAN DY , DY NI MANJA DGN POMPUAN JER , KALU DPT DKAT TGN LAKI2 , MUKA CAM NAK NANGIS JE .. GATAI NAH !!!
DY ADA 3 ORG ADIK - BERADIK . DY YG LAST , SY PUN X KENAL DIA NI SAPE . TAPI YG PENTING DY NI FAMILI SY .. W33333 !!!!! NAMA DY PELIK SEMACAM , SY COMFIRM  SAPE YG SEBUT NAMA DY NI BERBELIT LIDAH , X DAPAY BAYANGKAN CAMNE ORG TUA , MAK CIK2 NK SEBUT NAMA DY , TAKUT TERKELUAR JE GIGI PALSU & AIR LIUR TU .. MENGERCIK SUDAH KAT PIPI .. HAHA ..
PIC NI TIME KAKAK SY KAWEN , MERIAH JUGAK LAH .. DI ULANGI , KAKAK SAYA KAWEN , BUKAN SAYA YE !!! .. KEH2 , TAKUT JE ADA YG SOUNG TROUBLE KAT SINI .. WINK2 .. OK LAH .. NK MAIN FB LAK .. DADAA ~~ SEKIAN
COMEY KAN-3 ???
ASSALAMUALAIKUM SUME !!! APA KHABAR ??
SOMEGA SAPE2 YG BACE BLGO SY NI SIHAT2 SELALU , X MOMARAH2 TAU , 6TI CEPAT TUA .. AHAKZ3 -RELAX3
NAMA SY NURUL IZZATI , BLH PANGGIL NURUL . KENAL TAK FB NURUL IZZATI MOKHTAR TU ?? TU LAH FB SY , YG CUTE2 TU ~~~ HAHAHA
SAPE2 YG NK KWN DGN SY NI KENA SABAR SKET DGN PERANGAI SY , SY NI SUKA PERASAN TAU . EVERYTIME SY NI MEMANG RATU PERASAN LAH .. HHAHAHA . UMUR SY -TUUTT-  TAK BLH BERITAHU . KALU NK TAHU ADD LAH SY KAT FB SY .. JOM KAWAN DGN SY , KITER KENAL2 EA !! NICE TO MEET U !!!
SEE YOU SOON ~~ <3<3<#