Alololo. comey comey

Thursday, 29 November 2012

Syukur , Blog Boleh Bukak !!!


Assalamualaikum Sume ~~
Fuuuhh .. Berhabuk Nyaa Laa Blog Aku .. Alololollo ..... Ciyan -II .. Tp Takpe-II . Laen Kali Aku Bersih Kan Kau Ekk .. Hmmm  .. Lame Tak Taip Menaip ni .. Syukur Alhamdulillah dh abis exam .. :)
Hmm ... Windu Laa Nak Bace Blog Korang .. Yaaawww ~~ Okay larhh .. Out Dulu ..
Tata ~~
Salam Rindu Untuk Kamu .. HikHikHik ~~ :))

Thursday, 19 July 2012

OHHH MAKKKK KAAUUU!~



 ✿Pintu SYURGA menjanjikan KENIKMATAN..
✿Pintu NERAKA mengotakan PEMBALASAN..✿Pintu HIDAYAH menyuluh IMAN..✿Pintu IMAN membenteng KEKUFURAN..✿Pintu TAUBAT mensucikan noda KEMAKSIATAN..✿Pintu HATI mendambakan KEREDHAAN..✿Pintu REZEKI melimpahkan KEBAHAGIAAN..✿Pintu ILMU melahirkan CENDIKIAWAN..✿Pintu PERTAHANAN menjamin KESTABILAN..✿Pintu KETERBUKAAN menggalakkan KEMAJUAN..✿Pintu UKHUWAH menghubungkan KEMESRAAN..




Ada org solatnya setiap hari (fardhu)
Ada org solatnya sekali seminggu (jumaat)
Ada org solatnya sekali setahun (raye)
Ada org disolatkan jenazahnya (mati)

Pakailah pakaian yg terbaik n termahal menghadapNya (jika berkemampuan), sementara bkesempatan sebelum disolatkan bsama kafan (pengakhirannya).

(Syeikh Nuruddin)

HANYA AKU CINTA KAU SEORANG :-X




  Pantun Malas Sembahyang
--------------------------------------

Apasal la aku malas sembahyang,
Tuhan kasi aku jasad siap dengan bayang-bayang,
Bukan ke lebih beruntung daripada tiang,
Berdiri tanpa roh malam siang…

Apasal la aku malas sembahyang,
Kerja dah best keluarga pun dah senang,
negara pun dah aman tidak lagi hidup berdagang,
takkan lima minit lima waktu aku tak boleh luang..

Apasal la aku malas sembahyang,
Tuhan kasi otak supaya aku tak bangang,
Tuhan kasi ilmu boleh fikir susah senang,
Tuhan kasi nikmat kenapa aku tak kenang…

Apasal la aku malas sembahyang,
Main bola aku sanggup sampai petang,
Beli tiket konsert aku sanggup beratur panjang,
Apa la aku ingat masuk syurga boleh hutang…?

Apasal la aku malas sembahyang,
Aku kena ingat umur kita bukannya panjang,
Pagi kita sihat petang boleh kejang,
Nanti dalam kubur kena balun sorang-sorang….

Apasal la aku malas sembahyang,
siksa neraka cuba la aku bayang,
Perjalanan akhirat memang terlalu panjang,
Janji Allah Taala akan tertunai tak siapa boleh halang!!
!

Saturday, 7 July 2012

SenYuman Semanis Teh Tarik !

Tahniah ! anda sentiasa membuat sy tersenyum ~~~

 Tidak ada salahnya untuk selalu tersenyum,

Kerana senyuman bukan hanya untuk menutup sendu,
Tetapi senyuman yang dilemparkan
Boleh dianggap penawar jiwa dan hati yang terbaik
Jika dengan senyumanmu itu
Ia boleh membahagiakan orang
Jika dengan senyumanmu itu
Ia boleh menyebarkan kemanisan ukhwah,
Jika dengan senyumanmu itu,
Hati yang luka kembali bertaut,
Jika dengan senyumanmu itu,
Hati yang disapa derita
Terasa indah dan bahagia.
♥ Sebarkan salam ♥
♥ Lemparkan senyuman ♥  


Disebalik kekecewaan disitulah harapanDisebalik kesedihan disitulah ketenanganDisebalik kepahitan disitulah kemanisanDisebalik kekesalan disitulah keinsafanDisebalik kekhilafan disitulah pengajaranDisebalik kebencian disitulah kasih sayangDisebalik kepalsuan disitulah kebenaranDisebalik ketidak sempurnaan disitulah permulaanDan “Disebalik” itulah segala bentuk ujian kesabaran.

hopely u ollss suke membace yup2 !

Hati Kita Cuma 1 je tau ~~


   .Assalamualaikum sume ... aduhaiii , lame lah plak x on9 , x ingat dh camne nk ckp ni , nk ckp camne ekk .. mmmm ..mmmm.mmmm.... x pelaaa , tukar topiks je .... heheh ... ni korang nk bace x ??? kalu nk share pom sokay je .. tapi jgn lupa follow ambe ni k . hehehe =D


    Hot di Sekolah sebab Kes Disiplin,
       Hot di Facebook sebab banyak Like,
   Hot di Twitter sebab ramai Followers,
       Hot di rumah sebab kipas rosak,
   Hot di taman sebab gengster,
      Hot di Neraka sebab banyak Dosa. x baek tau kwn2 kalu hidup ni nk h0t je ... x sejuk mata memandang ... ngeee ~~~
   



Jaga Hati jangan biar sampai mati..
Jaga Perasaan jangan biar sampai perasan..
Jaga diri jangan biar ada secebis pun perasaan hasad dengki..
Jaga maruah jangan sampai maruah tergadai..
Jaga segala2nya yang ALLAH SWT berikan sebaik2nya..
Moga ALLAH SWT melindungi n mengampunkan dosa2 kita semua.. AMIN YA RABBAL ALAMIN... ♥♥♥                

      

Thursday, 5 July 2012

NeveR SaY GuD ByE !

Assalamualaikum sume .. rindu nya kat blog sy yg comey ni .. hehhe ..
kat cni nk citer cket pasal2 islam , maklumlaa dh nk dkat pose2 ni eloklah kiter tobat ye !!
JUST HAPPY !!!!





✿~ Hari ini kita bertemu..
✿~ Hari esok belum tentu..
✿~ Hari ini kita bersatu..
✿~ Hari esok Allah yang tahu..

>>> Selamat jalan bagi INSAN yang telah PERGI..selamat jalan sahabat, selamat jalan saudara SEISLAMKU..selamat jalan SIAPA PUN di sana..satu waktu diriku akan MENYUSUL JUA..♥♥

p/s : Cukuplah KEMATIAN itu menjadi titik KEINSAFAN bagi diriku dan dirimu..Allah..:

kalu dpt , konpom sy cium pipi dy 
.... heheh

  Bf saya sejadah. Music saya surah. Scandal saya al-quran. Jalan saya Islam. sooo0o0o0o0
jgn jeles kalu aweks , music , skandal & jalan sy
ni awq xde .... ehehhehe


Sesungguhnya dalam penciptaan langit dan bumi, dan pergantian malam dan siang, terdapat tanda-tanda (kebesaran) Allah bagi orang yang berakal. Iaitu orang-orang yang mengingat Allah sambil berdiri, duduk, atau dalam keadaan berbaring, dan mereka memikirkan tentang penciptaan langit dan bumi (seraya berkata), “Ya Tuhan kami, tidaklah Engkau menciptakan sesuatu dengan sia-sia; Mahasuci Engkau, lindungilah kami dari azab neraka."
   


( Surah Ali Imran ayat 190-191 )

>>> Cantik kan titisan air ni? SubhanALLAH sungguh hebat ciptaanMU... (✿◠‿◠)

●●●●⊱●●⊱●●⊱●●⊱Sebar-sebarkan Semoga Bermanfaat ⊰●●⊰●●⊰●●●●


Hope U o0llss Like it k .. moh Kiter komen , nk Bace cket !

Wednesday, 6 June 2012

Insya'Allah !



Assalamualaikum kengkawan ku sekalian , *jwb2 jgn x jwb tau * huhu .
ouke2 , kiter kat cini nk ucapkan tq coz sudi jadi member kiter . Alhamdullilah <3
orait , skrg ni kiter nk share cket kat k0rang pasal status yg ada kat fb .. silakan membaca wahai ulat blog erk . HAHA!
Kecantikan dalaman...
Jadilah seperti durian, jangan seperti kedondong.
Durian walaupun di luarnya penuh kulit yang tajam, tetapi di dalamnya lembut dan manis.
Berbeza dengan kedondong, di luarnya mulus dan berkilat, tetapi di dalamnya ada biji yang berduri.

Fikir2kanlah,ya..(n__n)
ღ¸.•*¨*•*¨*ღ¸.•*¨*•*ღ
بِســـمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــم
ღ¸.•*¨*•*¨*ღ¸.•*¨*•*ღ

Sehebat mana diri kita,
sebesar mana rumah kita,
... setinggi mana pangkat kita,
semahal mana pakaian kita..

Tetapi,tempat ini lah yang akan menjadi rumah terakhir kita dimana hanya kain kafan yang menemani dan menutupi tubuh kita...Bukan kain sutera/kemeja yang hebat. Sesungguhnya hanya amalan kita yang dikira. Semoga kita ditempatkan bersama orang2 yang beramal soleh.InsyaAllah,aamiin allahumma aamiin


InsyaAllah...(n___n)
✿.¸.•✿◕Seindah2 perhiasan adalah wanita yang solehah~
✿.¸.•✿◕Seindah2 ukiran adalah senyuman yang manis~
✿.¸.•✿◕Seindah2 bisikan adalah ilham dari Allah~
✿.¸.•✿◕Seindah2 perbuatan adalah solat~
✿.¸.•✿◕Seindah2 percakapan adalah zikrullah~

InsyaAllah..^_^


Untuk sahabat2 ku yg tersayang..~
✿~Tak Faham, Kita Terangkan -----> Bukan Ketawakan....
✿~Tak Tahu, Kita Tunjukkan -------> Bukan Dimarahkan....
✿~Tak Betul, Kita Nasihatkan ------> Bukan Diumpatkan....
✿~Tak Jelas, Kita Jelaskan ---------> Bukan Dirumitkan....
✿~Tak Mampu..., Kita Usahakan ----->Bukan Dimanjakan....

Setiap manusia punya kelemahan dan kekurangan,
Tidak ada diantara kita yang sempurna,
Hiduplah dengan Kasih Sayang,
Mawaddah Warahmah ♥

❤`•.¸.¸¸.•*❤(。◕‿◕。) (。◕‿◕。) ❤*•¸.•´`¸.•❤´``•.
Biarpun CINCIN di jari sebagai tanda,
namun HATI YANG SETIA itu lebih berharga.
❤`•.¸.¸¸.•*❤(。◕‿◕。) (。◕‿◕。) ❤*•¸.•´`¸.•❤´``•.