Alololo. comey comey

Thursday, 29 March 2012

C1NT4 C1NT4 C1NT4

  


Cinta itu FANATIK
Datangnya secara AUTOMATIK
Perlu diuruskan secara SISTEMATIK
Tak perlu buat latihan MATEMATIK
Cuma kurangkan ANTIBIOTIK
... Lebihkan sedikit ROMANTIK
Pastinya cinta itu akan BERPUTIK
Kadang-kadang boleh jadi PLASTIK !

Friday, 16 March 2012

komplen MAK DATIN SUDAH

16  MARCH  2012 .. <3
Assalamualaikum kawan2 ku yg cumil2  <3
hadui ya !! hari ni mak sy dh buat pembahasan plak kat dlm bilik ni dgn akk sy . sbb x bace buku , asyik2 tgk blog je 24 jam . mak bapak mana yg x marah kan ?? 
tapi tu lah diri sy , xpayah belajar , dh pandai pun .. ( berlagak cam mak datin dh )
huhu .. tiap kali nk study je , mesti TER tidur kat meja study , nk belajar cam ne kan ?? 
kesian sy , tapi syok  jugak sbb blh tido puas2 (krohh krohh krohhh ) 
kiter tukaq topik laen lak .. jeng jeng jeng
( NEXT TOPICS )
kenapa ea sy ni x leh tgk laki2 , kalu sy tgk laki2 je mesti sy komplen pasal fesyen dy lah , muka dy , tinggi dy , gemuk ke kurus , hitam ke putih . sume  sy komplen , tapi dlm hati je lah .. giler nk kompen depan tuan punya badan ..  mmg x leh nk lari dh perangai sy tu .. OLLAMAK !!! cam ne ni ??
tapi kalu org puji2 yg sy ni comel , sy buat bodo plak .(takut nanti ade plak yg kate sy ni sombong ) tapi kalu sy buat bodo , org kate sy ni action je lebey .. eeee  , geram tol lah .. tapi dlm hati sy kembang kuncup sebenarnya pasal puji2 an tu .. TERIMA  KASEH KEPADA SAPE2 YG PUJI SY NI COMEL .. (kembang hidung hakuh ) 
sy ni org yg kuat berangan , so kalu org kate sy cumil N cute , malam sebelum tidur tu , sy mesti berangan macam2 .... naik giler sy tersenyum sorang2 kat atas gatil .. hoiii ~~~~
hah ! 1 agi , kalu ada mamat yg ckp dgn sy , mesti kiter bertentang mata . kalu bab mata jgn cakaplah .. mata pun sy komplen .. tapi untuk jauhkan dari mulut sy yg pot pet pot pet ni , sy pun paling lah kat arah lain , biar dy je yg tgk sy , sy x tgk dy pun . (mesti org laen kate yg dy ni ckp sorang2 .. hahah .. sowwy laa )
tapi sy ni org yg happy , x mo marah2 .. tu bukan tabiat sy marah2 .. kalu sy marah pun , sy marah dlm hati je . soo korang  x yah takut lah ngan sy .. yeppy !!!!!! <3 

Wednesday, 14 March 2012

10000 kali air mataku menitis lagi ...

14 MARCH 2012 

pilunya hati ku .. inilah mase nya untuk sy buat exercise kat jari sy ni time tgh2 malam ni .. x sangka kwn yg sy sangka masih hidup , rupanya2 dh tiada .. ingatkan dy yg balas mesej sy kat fb , rupanya2 adik dy yg balas .. sedey giler .. Al- kisah nya cam ni .. mase tu kwn sy ada kat sekolah . dy tu cukup terkenallah kat situ .. ramai giler fans dy .. BF dy tu plak terkenal jugak , hemsem & kaya .. ramai yg minat kat BF dy tu .. lepas tu , dy adalah sorang musuh ni .. musuh dy tu minat jugak kat BF tu .. lepas tu dy pun rancang satu kemalangan lari .. kwn sy , BF & musuh tu anak org kaya2 belaka .. sooo , musuh tu pun upah jelah pembunuh rahsia ..
         time tu , kwn sy & bf dy tgh jln2 kat luar skull , mungkin mase balik kot , sy pun x tahu sbb dy x citer plak pasal tu .. lepas tu tiba- tiba2 je, PPPPRRRAAAKKK !!!! bunyi geseran tayar kereta ~~ pembunuh tu nk langgar kwn sy , tapi BF dy yg selamatkan dy , tapi malang x berbau , apabila BF dy yg maut dlm accident tu .. mmg tragis giler lah .. !!! ngeri tgk .. dgn selamba je pembunuh tu lari.!! mmg cam movies dh tgk .. sy dgn BF dy cukup rapat lah jugak sbb selalu chatting kat fb ..
         lepas lima hari berlalu , kwn sy pun on9 lah kat fb , ... sy tanya dy dh mkn ke belum , dy jwb x .. sy pun tanya knp .. (ingatkan dy baru lepas study ).. dy pun kate yg dy ni baru je keluar hospital .. tanya dy knp .. dy pun kata yg BF dy died sbb kemalangan .. time tu mmg rase  cam nak nangis separuh mati . tapi mujurlah pandai cover line sbb ada akk kat dlm bilik ni ..
         mase accident mmg dy x tahu sape yg buat sume tu .. lepas tu parents dy upah penyiasat suh siasat sape yg buat ni .. Ya ALLAH , rupanya2 kwn sekelas dy yg buat .. umur baru 15 tahun , dh pandai bunuh2 org ni ... nk tahu lagi x ?? mak bapak dy pun sebenarnya dh tahu lama dh pasal ni .. dia rancang dgn family dy ..  musuh tu mmg anak manja pun , jadi parents dy pun ikut je nape yg dy suruh .. mmg giler mak bapak dy tu ..
          kalu sy , sy dh pergi serang dh family dy tu .. x de pale otak ke apa nk fikir mase depan hidup anak dy .. kecik2  dh pandai bunuh org ni .. nasib baik kwn sy tu x buat report kat polis pasal dy yg buat .. sbb dia tu masih bawah umur lagi .. mmg peninglah kepala sbb dy tu sekelas ngan pembunuh tu .. Bf dy & kwn sy tu mmg baik pun dgn sy.. sy baru je kenal diorang tu dlm fb ..  segala masalah diorang share ngan sy ... hati mana yg x hancur bila dgr kes kemalangan ni , nak2 BFF plak .. mau pengsan pun ada .. sejak2 sy ada fb  ni, banyak ilmu pengetahuan yg mematangkan lagi sy dlm hidup ni .. hidup kita hanyalah singgahan sahaja untuk mencari ilmu di dunia & di akhirat .. jgnlah sia2 kan hidup ni dgn gejala sosial yg buruk ..
          skrg ni pun kwn sy ni masih sedey lagi sbb teringatkan kisah arwah yg sanggup mengadaikan nyawa dy demi  dy .. mereka dh berjanji untuk sehidup semati , tapi apakan daya .. nasib x menyelebahi mereka .. Allah lebih syg kan BF dy tu .. sebenarnya mereka tu sebenarnya bff dulu .. kwn sy pun x tahu apakah perasaan dy kat BF dy tu .. mungkin dy dh mula bercinta kot baru2 ni .. sbb dy kata dy dh break dgn BF dy tu .. 3 bln je bersama , lepas tu break ..  diorang tu lebih selesa jadi bff ..
          kesian kwn sy ni .. dulu dy ada jugak kekasih . nama kekasih lama & kekasih yg baru meninggal tu sama .. taufiq nama diorang .. kekasih lama kwn sy tu mati jugak sbb selamatkan adik  dy yg kena langgar .. BF lama dy tu baik sgt , sampai sanggup tolong cari mak kwn sy yg kini berada di Indiana ..
parents kwn sy dh cerai dh .. kwn sy teringin sgt nk jumpa mak dy , tapi x jumpa 2 sampai skrg .. dulu kwn sy citer jugak pasal kemalangan kekasih lama dy.. mase tu mmg banyak giler air mata yg mengalir laju menyusuri pipiku ini .. sampai skrg dy masih ingatkan BF lama dy tu .. lepas taufiq yg ke 2 plak dtg ,berlaku hal sama jugak , tapi kemalangan ni dirancang .. dia redho atas segalanya .. dia cuba kuatkan semangat dy demi parents Bf dy tu .. mmg susah hidup sebagai org yg popular kat skull ni , ramai musuh ... dapat plak BF yg hemsem , kaya , baik , bijak .. sama dgn kwn sy tu .. sapelah yg x jeles .. kwn sy tu kira cantik lah jugak .. cun gituh .. maaf ~~ dy marah ltk nama dy dlm ni ..
        begitulah kisahnya , harap2lah arwah tenang ketika berada di alma barzahk nanti .. unutung dy dapat 2 org BF yg baik hati , tapi malangnya umur mereka x panjang ... kwn sy tu plak tinggal dgn atuk & nenek dy .. ayah dy kawen lain , ayah Ngan mak tiri dy tu kerja kat Mesir .. soo kurang rapatlah .. abg dy plak x de .. dy hanya ada abg angkat je . abg angkat dy tu dh kawen , jadi dia x de sape2 nk kongsi citer .. sy je lah tempat dy meluahkan perasaan dy ..  skrg ni sy tgh selsema , dgr citer dy ,  lagi selsema lah jwb nya .. aduii ~~!!! jgn ada plak yg muntah sekiranya ada yg geli dgn ayat2 cinta sy ni .. hahhaa ( ketawa ni ikhlas pun , just nk relax kan emosi ni jer )
          SSSHHHUUUTT !!! ada x korang bau busuk2 wangi kat sini ??  kalu ada tu mmg terror lah uoolss .. ekekke .. sy x mandi agi ni .. bagus x sy ?? sy ni kwn yg hargai kwn .. kena siapkan tulis blog dulu baru blh mandi .. sy rase lah kalu korang dgr dari mulut kwn sy sendiri tu kompom cair lah hati ni .. jiwang2 leleh gituh .. oiitt ~~ tutup dululah pc ni , takut rosak plak pc ni sb bau badan sy yg harum semerbak mandian bunga ros .., kuikuikui ... muntah2 dgn sopan santun ye .. hahaha .. jgn terkena pc sy sudaa !!~~
muaaaxxcchh lu kali .. anda terasa x kiss sy .. ( just for ladies ) .. hahaha .. - layan abis ~~ .. ok lah kita sambung citer lain plak .. nk citer sedey ke happy korang ?? ASSAALAMUALAIKUM ~~ ILLALIKOK!! >_<

 AIR MATA IBARAT MUTIARA O.o

Monday, 12 March 2012

OllamaKKKK !!


Setahun berlalu kejadian Tsunami di Jepun. Kucing-kucing di pulau ini dilaporkanselamat.

Semalam di TV3 ada disiarkan cerita berkenaan dengan Program Meow iaitu misi menyelamatkan kucing2 di pulau ini dan setakat ini 1 Juta Yen berjaya diperolehi..meow

Tashirojima, juga dikenali sebagai "Pulau Kucing" diyakini telah hancur oleh gempa 9.0 dan selepas tsunami baru-baru ini . Namun berdasarkan laporan terkini menunjukkan populasi manusia dan kucing di pulau tersebut didapati selamat. Penduduk- prnduduk pulau ini adalah nelayan dan mereka memelihara kucing kerana mempecayai kucing memberikan mereka tuah, memberi keuntungan dan perlindungan daripada bahaya.

Populasi manusia dari Pulau Kucing telah berkurangan sejak 1950, dan kini yang masih menetap di pulai ini sekitar 100 orang penduduk tetap yang bekerja sebagai nelayan dan mengusahakan industri pelancongan.

Populasi kucing di pulau ini telah berkembang di bawah perlindungan pendududuk, dengan memastikan bahawa tidak ada haiwan anti-kucing (seperti anjing) yang boleh didapati di pulau mereka. Sekarang ada ribuan kucing hidup di Tashirojima, tanpa mengira status kedudukan mereka semuanya menghormati dan menyayangi kucing -kucing dan mempercayai kucing membawa keuntungan mereka, keindahan dan kemampuan untuk menghapus tikus tanah.

Walaupun kebanyakan mereka selamat namun mereka kekurangan bekalan makanan. Usaha menyelamat dan penghantaran bekalan makanan sedang diusahakan hanya boleh menggunakan helikopter sahaja kerana keadaan perairan yang tidak selamat selepas tsunami

Maasyah Mateerah Anggulia

12 MARCH 2012 ..

Hari pertama blog ini ditulis dan dirasmikan oleh diri sendiri >.*
      Saya Nia . itu nama pendek , nama yang kawan- kawan , keluarga dan orang sekeliling panggil . Nama panjang saya Korniasusilawati Laradutta Khan . Apa ? Pelik ? Saya mampu apabila ada yang kata nama saya pelik . Namun saya bangga apabila orang kata nama saya unik . YA!!! nama saya unik bukan ?? hehehe. Sila muntah dengan sopan santun sekiranya ada yang mula loya . Saya sendiri pun pelik mengapa ibu bapa saya berikan nama unik itu (yang orang selalu kata pelik itu ) kepada saya . Ada unsur unsur Jawa, Hindi dan Monggolia di situ . Padahal orang tua saya sah sah melayu tuleh seratu peratus . Mereka mahu saya menjadi  manusia antarabangsa agaknya . Maklumlah banyak bercampur dengan diplomat diplomat asing . Hmmm... mujurlah hanya ada tiga unsur bangsa pada nama saya .Sekiranya ada unsur unsur Uganda,Tibet,Timor Leste dan Swaziland bagaimana ?? Bagaimanalah orang mahu menyebutnya nanti .. WAAAA!! Malam ni ada kelas pulak .. Kiter sambung lain kali plak .. Saya nak citer pasal famili saya ..
                                               tata titi tutu 

Sunday, 11 March 2012

BUDAK DARI PLUTO !!


BUDAK NI COMEY KAN , SY SUKA MAIN NGAN DY , DY NI MANJA DGN POMPUAN JER , KALU DPT DKAT TGN LAKI2 , MUKA CAM NAK NANGIS JE .. GATAI NAH !!!
DY ADA 3 ORG ADIK - BERADIK . DY YG LAST , SY PUN X KENAL DIA NI SAPE . TAPI YG PENTING DY NI FAMILI SY .. W33333 !!!!! NAMA DY PELIK SEMACAM , SY COMFIRM  SAPE YG SEBUT NAMA DY NI BERBELIT LIDAH , X DAPAY BAYANGKAN CAMNE ORG TUA , MAK CIK2 NK SEBUT NAMA DY , TAKUT TERKELUAR JE GIGI PALSU & AIR LIUR TU .. MENGERCIK SUDAH KAT PIPI .. HAHA ..
PIC NI TIME KAKAK SY KAWEN , MERIAH JUGAK LAH .. DI ULANGI , KAKAK SAYA KAWEN , BUKAN SAYA YE !!! .. KEH2 , TAKUT JE ADA YG SOUNG TROUBLE KAT SINI .. WINK2 .. OK LAH .. NK MAIN FB LAK .. DADAA ~~ SEKIAN
COMEY KAN-3 ???
ASSALAMUALAIKUM SUME !!! APA KHABAR ??
SOMEGA SAPE2 YG BACE BLGO SY NI SIHAT2 SELALU , X MOMARAH2 TAU , 6TI CEPAT TUA .. AHAKZ3 -RELAX3
NAMA SY NURUL IZZATI , BLH PANGGIL NURUL . KENAL TAK FB NURUL IZZATI MOKHTAR TU ?? TU LAH FB SY , YG CUTE2 TU ~~~ HAHAHA
SAPE2 YG NK KWN DGN SY NI KENA SABAR SKET DGN PERANGAI SY , SY NI SUKA PERASAN TAU . EVERYTIME SY NI MEMANG RATU PERASAN LAH .. HHAHAHA . UMUR SY -TUUTT-  TAK BLH BERITAHU . KALU NK TAHU ADD LAH SY KAT FB SY .. JOM KAWAN DGN SY , KITER KENAL2 EA !! NICE TO MEET U !!!
SEE YOU SOON ~~ <3<3<#