Alololo. comey comey

Thursday, 31 May 2012

Bicara Aty ADAM & HAWA ^^

Hallo Hallo Hallo kwn2 ku yg comel / hemsem molek ni ! Dan sekali lagi Assalamualaikum (sambil kenyit2 mata ) kwn2 ku , kalo x jwb berdosa tau ! cepat jwb ( apalah hakuh ni )
kat sini sy nk kongsi sket pasal BiCarA Hati AdaM Dan HawA





◕✿´•.¸¸. ◕✿´•.¸¸. ◕✿´•.¸¸. ◕✿´•.¸¸. ◕✿´•.¸¸.

BiCaRa Hati AdaM Dan HawA

 Aku BukannYa Yusuf Yang DiGIlai Zulaikha 

Aku bukanlah pula SULAIMAN yang dikagumi Balqis,

ツ Aku bukanlah pula MUHAMMAD yang dicintai Mukmin,

ツ tapi aku hanyalah seperti ADAM yang merindui kehadiran Hawa dalam hidupku. ♥

Fahamilah aku sebagaimana kau mahu aku memahamimu,
bicaralah denganku sebagaimana aku ingin berbicara,
terimalah aku sebagaimana aku ingin menerimamu,
redhailah aku sebagai status halalmu, sebagaimana hati aku telah meredhaimu kerana aku hanya ADAM yang biasa.


✿◕ ‿ ◕✿✿◕ ‿ ◕✿✿◕ ‿ ◕✿✿◕ ‿ ◕✿✿◕ ‿ ◕✿

Kadang-kadang kita tak sedar:

✿ Orang sengaja MEMUJI untuk MENGUJI
✿ Orang suka MENGARAH untuk lihat kita MARAH
✿ Orang suka MENGAJUK untuk lihat kita Memujuk
✿ Orang sengaja DENGKI untuk lihat kita SAKIT HATI

|Jadi Perlu Pupuk Sifat-sifat Mahmudah Dalam Diri|

✿◕ ‿ ◕✿✿◕ ‿ ◕✿✿◕ ‿ ◕✿✿◕ ‿ ◕✿✿◕ ‿ ◕✿



Sila tinggalkan ayat anda ! adiah2



PanTun JalaNan

MARI BERPANTUN..


Dua minit sekali keluar post dia,
Sampai nak ke jamban pun di cerita,
Dia ingat kawan-kawan nak tahu agaknya,
Dia tak tahu kita yang muak membaca..


Ada pulak yang marah tak kena masa,
Line internet problem pun nak di marahnya,
Keluarlah ayat macam tak tiada agama,
Tapi sesekali judge book by its cover ya....


Tak kurang jugak yang bicara hal agama,
Walau tak banyak tapi berguna,
Buat peringatan kengkawan yang alpa,
Moga teknologi tak salah guna...


Yang lain asyik duk lLIKE saja,
Tak kira ape post tak kira siapa tuannya,
Ada kala x baca pun isi cerita,
Yang penting LIKE dia mesti ada...


Yang lagi satu cerita hal cinta,
Bergambar profil macam da kompom itu laki dia,
mula la keluar ayat manis dari gula,
kita tengok lagi sehari kecewa ke gembira...


Ada yang tulis suka suka ,
kadang mengarut kadang berduka,
Mencari kenalan sekadar teman bicara,
Mana la tahu,
sangkut sorang dua...


Tulah dia FB punya angkara,
Ada baik ada buruknya,
Elok dipakai elok la dia,
Tepuk dada tanya selera..
.
❤ Jika putih itu indah.. kenapa harus ada hitam?
                  ❤ Jika melati itu suci.. kenapa harus ada mawar berduri?
                  ❤ Jika kita punya kaki untuk melangkah.. kenapa kita menginginkan sayap untuk terbang?
                  ❤ jika kita punya mata untuk menatap masa depan.. kenapa kita pejamkan untuk berkhayal?
                           ♥ Hidup ini indah bila kita faham erti hidup yang sebenar..
                         ♥ Hidup ini indah jika kita saling menghargai..
                     ♥ hidup ini akan lebih indah jika tak ada sedikitpun rasa benci..
                  •► Kerana kita hidup untuk saling melengkapi ...【ツ】


OHH No0 !!


Assalamualaikum Korang ^_^ , apa khabar , harap2 korang sehat !! wuhuu ~ taon nim sy last skull rendah , sedeh giler sbb kena berpisah dgn kengkawan , mesti korang pernah rase kan ?? tapi tu laa , nk buat camne , memang perjumpaan ada perpisahannya kan . Am I right Babe ?? haha2 . rase cam x nk berpisah je , sy ni jenis eppy , setiap hari mesti ade org yg bertambah dlm geng sy , nama geng sy tu unik sket , geng kecoh ! haha ..  kalu xde kat skull sehari x sah , mesti kena ada .. kalu xde gak , jwb nya senyap skull tu . dh lama sy x men naip2 ni , kena study je , tapi x study sesangat pom , takot nanti boring tgh jln . huhu .. harap2 korang doa kan laa supaya dpt 5A yuks .. tq2 , cayunk korang  ok . ouke2 , berbalik pada topik kiter tadi . sy x leh nk bayang kan kwn xde kat sisi , kalo masuk form 1 nanti mesti dpt kwn len , sedeh laa camni , lagi2 kalo dpt kwn pendiam , ayoooo~~~ sunyi laa hidup ni . apapom , Nia kena kuat kan semangat gk! yeah ~~ kena berani hadapi dunia ni tanpa kengkawan ye ! ohh yeahh ~ hahah .. dulu kecik2 , sy sllu gaduh dgn kwn ni , dy ni jenis _______ , pastu dy manja , suke mengadu . ishh , geram tollah , ada laa satu kisah ni , sy ngan kwn sy , nama dy aliaa , time ni tgh mkn nasi lemak , pastu org yg sy dgn aliaa gaduh tu dtg , kiter pom x nk bagi sbb kiter suh beli, dy x nk , kan dh mintak tu . esok tu dy terus hantar surat nk putuskan persahabatan ( cam putus cinta pon ade nim)  . sbb kiter x bagi , dy  pi kacau kengkawan sy laa , buat rosak barang kiter laa . naseb bek kiter sabar je , kalu x abis laa . haha .. pastu dy bagitau hal ni kat mak bapak dy & teacher , geramnya !! dy yg start dulu , dy nk mengada2 , sy x  mengadu tu kire ok laa , x yah laa nk suh org len masuk campur babe ~ korang nk tahu brp lama kiter gado ? 1 tahun 5 bulan jugak laa . Hah ? apa ?? lama kan ~` sbb kiter ni keras pale sket , akhirnya masok laa taon 2012 , kiter pom baek laa dgn dy , siap jadi kengkawan lagi tau , pastuu jadi adik angkat ! hahah .. x caye kan ?
skrg ni syg sgt nk lepas kan kwn , ntah bile laa leh jumpe balek , masing2 ade cita2 tinggi , nk belajar jaoh2  . mybe taon 2020 baru leh jumpe kot .. kyahhhhh! frust nyeeeeeeeeee

Wednesday, 30 May 2012

Sweet Mine ^^

30 MAY 2012 --> mlm plak<--♥ perasaan cinta dimulai dgn mata ,
♥ sedangkan rasa suke , lebih dimulai dari telinga ,
♥ jika kau mahu berhenti mencintai seseorang ,
♥ cukuplah dgn menutup telinga mu ,
♥ tapi bila kau mencuba menutup matamu ,
♥ dari org yg kau cintai .
♥ cintai itu akn berubah , menjadi titisan air mata .
♥ dan terus bersemayam di hatimu dlm waktu yg tersingkat ..

       


                                                                    ♥   Ohh   Yeah !!!









☆♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥❀❀❀❀❀❀❀☆♥♥♥♥♥♥♥♥
TUHAN,TOLONG JAGAKAN DIA UNTUKKU
☆♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥❀❀❀❀❀❀❀☆♥♥♥♥♥♥♥♥

•*""*•.¸❤❤¸.•*"*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤❤¸.•*" "*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤
Seorang pemuda bertanya " Dimanakah boleh ku cari seorang wanita solehah dan bagaimana aku boleh mendapatkannya ? "

Seseorang menjawab ~
" ♥ Carilah dia di majlis ilmu, kerana wanita solehah langkah kakinya selalu terjaga,ia melangkah hanya ketempat yang bermanfaat..
♥ carilah ia dengan perantara orang ke 3 kerana wanita solehah tak akan mahu berkhalwat (berduaan dengan yang bukan mahram)
♥ Dan carilah ia dengan tak jemu dalam doa-doa malammu, kerana itulah juga yang dilakukan wanita solehah & ia hanya boleh didapatkan dengan kesolehan, maka jadilah laki-laki yang soleh"

InsyaAllah..
•*""*•.¸❤❤¸.•*"*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤❤¸.•*" "*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤

                                                        


30 MAY 2012 >_<


Jgn Pikat Wanita , Jika Tidak Bersedia Mencintainya ^_^
Jgn Beri Harapan , Jika Tidak Pasti , >_<
Jgn Buat Wanita Jatuh Cinta , Jika Tidak Mencintainya ;)
Jgn Sakitnya Hati Wanita , Jika Tiada Hati Untuknya :D
Jgn Mainkan Perasaan Wanita , Jika Tiada Perasaan Untuknya c(:
Haram Menjadi Wanita Itu Kekasih ! , Tapi Tidak Berniat Untuk Menikahinya :*
FROM :::
#M-MaTaHaRi ♥ LUP ♥ B-BuLaN *
 
SaPeLaH BudaX Ni EkkK ?
 

                                                  BaBy Ni Tuk KaMo0 <a>


Kelawar yang hebat = batMAN
labah2 yang hebat = spiderMAN
cicak yang hebat = cicakMAN
lelaki yang hebat = superMAN
perempuan yang hebat = superwoMAN

MANUSIA yang benar2 HEBAT = beriMAN 

#hakuhlaatuh!hahah*



                                   

HEAP HEAP HOOREY !

ASSaLAMUaLAiKUm sUME !!! aDE OEM x nIM .. sUDI2 LaA bACE bLOg SY yG cOMEL mOLEK Ni !!
hAHAHA ~~~ aPE khABAR sUME ??? sEHAT X ?? kALU x SEHAT , mEH sY tLG kORANG sUME yG  x SEHAT CUCUK jARUm . nAK x ??? HUHU 
Sy ADE bNyAK mASALAH sEBENARNYA , tAPI kALU sY LUaHKAN kAT koRANG , kORANG nK bACE x bLOG sY nIM ? NTAH nAPE LaA , tETIbA jE aTY sY NI sEDIH , nAPE lAA aTY sY LEMbuT SGT , kALU X LEmBUT x LEH kE ? HUH!!
aPEPOM , sY EPPY SBB sELAMA nI , sY NI LuPA P.WORD sY , tETIbA JE aRY nI SY iNGAT P.WORD  fUYOOO !!!! , TERER X ?? TERER kAN2 ?? 
 
 >_<                                        
                                           DADAA , sUmE !! SY x DE mOOD lAA PlAK ! HAIYAA , BaNYaK hAL
                                                  LAA  . aDE BaNYAK cITER NI . tAPI LEN kALI YEP !! DADAA
                                                     tAKE cARE , kALU jATUH , bANGUN SENDIRI , K . UHU!